Kaszás leves "szûzen"
sponsored links
No vissza a rendes kerékvágásba. Kaszás levest fõztem ma a húsvéti sonka és kolbász jéggé dermesztett levébõl. Elõször lezsíroztam, mert a tetején legalább centi vastag zsírréteg leledzett, aztán odatettem felforrni. Közben zöldségeket tisztítottam: 2 db sárgarépát, 1 petrezselyem gyökeret, fél szál paszternákot, darabka zellergumót, 3 db krumplit, 1 hagymát. Aztán fel is daraboltam a megtisztított, megmosott zöldségeket. A répát petrezselyem gyökeret, paszternákot karikákra, a krumplit és zellergumót kisebb "kockákra", a hagymát apróra. A sonkalét felengedtem kb. 1 liter forró vízzel, beleraktam a feldarabolt zöldségeket és mindent puhára fõztem kb. 20 perc alatt. Ezután habarást készítettem 4 kanál ...